Curs Guardapesca Marítim

Curs Guardapesca Marítim
Homologats per la Secretaria d'Estat de Seguretat, Ministeri de l'Interior.
Informació
- Titulació acreditada per el Ministeri de l'Interior.
- Durada total: 30 hores.
- Horari: 17 a 22 h.
- Modalitat: Presencial.
- Aules espaioses i climatitzades.
Dates d'inscripció a les convocatòries:
- 1a convocatòria: 1 al 30 de març 2023 - Previsió examen MAIG.
- 2a convocatòria: 1 al 30 de setembre 2023 - Previsió examen NOVEMBRE.
Els aspirants a guardes rurals i a les seves especialitats de guarda de caça o guardapesca marítim que acreditin haver superat els respectius mòduls professionals de formació corresponents a la modalitat comuna de guarda rural i, si escau, de l'especialitat o especialitats a què concorrin, en els centres de formació de seguretat privada autoritzats per la Secretaria d'Estat de Seguretat o que hagin presentat declaració responsable i que compten amb professors acreditats per la Comissió de Valoració del Professorat de Seguretat Privada a l'àmbit de la Guàrdia Civil.
Els aspirants a les especialitats de guarda de caça o guardapesca marítim que, prèvia sol·licitud i expedició de la corresponent Targeta d'Identitat Professional, tinguin la condició de guardes rurals o es trobin en tràmits per a això i acreditin haver superat els respectius mòduls professionals de formació corresponents a les especialitats a què concorrin als centres de formació de seguretat privada autoritzats per la Secretaria d'Estat de Seguretat o que hagin presentat declaració responsable i que compten amb professors acreditats per la Comissió de Valoració del Professorat de Seguretat Privada en l'àmbit de la Guàrdia Civil.
Requisits
- Ser major dedat.
- Tenir la nacionalitat d'algun dels estats membres de la Unió Europea o d'un Estat parteix a l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu, o bé que li sigui aplicable el que disposa la legislació sobre règim comunitari conforme al Reial Decret 240/2007, de 16 de febrer, sobre entrada, lliure circulació i residència en Espanya de ciutadans dels Estats membres de la Unió Europea i d'altres Estats parteix a l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu, o ser nacional d'un tercer Estat que tingui subscrit amb Espanya un conveni internacional en què cada part reconegueu l'accés a l'exercici d'aquestes activitats als nacionals de l'altra.
- Estar en possessió del títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria, de tècnic, o altres equivalents a efectes professionals o superiors.
- Posseir l'aptitud psicofísica necessària per a l'exercici de les funcions de guarda rural, d'acord amb el que disposa el Reial decret 2487/1998 de 20 de novembre, pel qual es regula l'acreditació de l'aptitud psicofísica necessària per tenir i fer servir armes i per prestar serveis de seguretat privada.
- Mancar d'antecedents penals per delictes dolosos.
- No haver estat condemnat per intromissió il·legítima en l'àmbit de protecció del dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge, o vulneració del secret de les comunicacions o d'altres drets fonamentals als cinc anys anteriors.
- No haver estat sancionat en els dos o quatre anys anteriors per infracció greu o molt greu, respectivament, en matèria de seguretat privada.
- No haver estat separat del servei a les Forces i Cossos de Seguretat, les Forces Armades espanyoles o del país de la seva nacionalitat o procedència en tots dos anys anteriors.
- Posseir el diploma o certificació acreditativa d'haver superat el curs o cursos específics als centres de formació per a guardes rurals i les seves especialitats.
Proves
Es realitzaran 2 proves:
- La primera prova consisteix a contestar un qüestionari de 20 preguntes sobre el temari.
- La segona prova consisteix en la realització d'una prova d'aptitud física específica que consistirà en una prova de natació (50 metres).
Temari
Àrea Jurídica
- Tema 1. Pesca marítima d'esbarjo. Àmbit d'aplicació. Autoritzacions administratives. Volum de captures. Competicions esportives. Aparells i utensilis per a la pesca en superfície. Arpons autoritzats en la pesca submarina. Declaració de desembarqui. Talles mínimes. Espècies prohibides. Prohibicions. Espècies sotmeses a mesures de protecció diferenciada. Infraccions i sancions.
- Tema 2. Llei de costes. Objecte i finalitats de la Llei. Béns de domini públic marítim-terrestre. Limitacions de la propietat sobre els terrenys contigus a la ribera del mar per raons de protecció del domini públic marítim-terrestre. Utilització del domini públic marítim terrestre. Infraccions i sancions. Competències administratives.
Àrea Tècnic-Professional
- Tema 1. Espècies piscícoles: Biologia. Hàbits de comportament. Distribució geogràfica en l'àmbit nacional i regional.
- Tema 2. Hàbitat de les espècies piscícoles. Procediments de millora de l'hàbitat. Poblacions, dinàmica de poblacions. Control i seguiment: Tècniques. Gestió de les espècies piscícoles.
- Tema 3. Malalties de les espècies piscícoles. Tractaments. Procediments de vigilàncies, protecció i captura d'espècies piscícoles. Espècies depredadores i competidores. Control. Equips i mitjans.
- Tema 4. Modalitats de pesca: Característiques. Arts de pesca artesanal, industrial i esportiva. Ús de la canya. Xarxes. Artificis i procediments de pesca prohibits. Prohibicions: Temporals, absolutes i per raó del lloc, distàncies, terminis, pesca en canals, llits de derivació. Llicències. Vedats. Permisos.
- Tema 5. Federacions i societats de pescadors. Característiques. Reglamentació. Funcionament. Confraries. Concepte. Funcions. Òrgans representatius.
- Tema 6. Pesca marítima: Arts i mètodes de pesca. Talles mínimes de captura i consum.
- Tema 7. L'aqüicultura marítima: Generalitats. Zones d'explotació. Cultiu de peixos. Cultiu de mol·luscs. Cultiu de crustacis.
- Tema 8. Reserves marines. Característiques i situació de les reserves marines.
experiencia
cualificados
de pago