
Curs de Servei de Vigilància en Aeroports
Homologats per la Secretaria d'Estat de Seguretat, Ministeri de l'Interior.
Informació
- Titulació acreditada per el Ministeri de l'Interior.
- Durada total: 10 hores.
- Horari: 16 a 21 h.
- Modalitat: Presencial.
- Aules espaioses i climatitzades.
- Totes les proves oficials es realitzen al nostre centre.
Els aspirants a les especialitats d'escorta privat i de vigilant d'explosius han de superar mòduls específics, així mateix determinats per la Secretaria d'Estat de Seguretat, de seixanta hores lectives o de trenta hores lectives, respectivament.
A qui hagi superat els mòduls de formació i les proves físiques, els centres de formació autoritzats els expediran el corresponent diploma o certificat acreditatiu.
S'impartiran cursos de formació específica en els tipus de servei següents: vigilància a aeroports, i serveis en què s'utilitzin aparells de raigs X.
Els serveis assenyalats a l'apartat anterior seran exercits per personal de seguretat privada que hagi superat el corresponent curs de formació específica.
Requisits
Tenen accés directe al curs les persones que compleixen algun dels requisits següents:
- Ser major d'edat.
- Tenir la nacionalitat d'algun dels estats membres de la Unió Europea o que li sigui aplicable el que es disposa en la legislació sobre règim comunitari (Reial decret 240/2007).
- Estar en possessió o en condicions d'obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria o superior o altres equivalents a efectes professionals.
- Posseir l'aptitud física i la capacitat psíquica necessàries per a l'exercici de les funcions de vigilant de seguretat.
- No tenir antecedents penals per delictes dolorosos.
- No haver sofert condemna per intromissió il·legítima en l'àmbit de protecció del dret a l'honor, a la intimitat personal i familiar ja la pròpia imatge, del secret a les comunicacions o altres drets fonamentals en els cinc anys anteriors a la sol·licitud.
- No haver sofert sanció en els dos o quatre anys anteriors per infracció greu o molt greu respectivament en matèria de seguretat.
- No haver estat separat del servei en les Forces Armades o les Forces i Cossos de Seguretat en els últims dos anys.
- Posseir el diploma acreditatiu d'haver superat el curs expedit per un centre de formació autoritzat i homologat com a AULA MAGNA.
Proves
Es realitzaran 2 proves:
- Primera (d’aptitud física): Consistirà en la realització dels exercicis següents: carrera de 400 m., salt vertical, flexió de braços en suspensió pura (homes), llançament de pilota medicinal (dones i homes des de 40 anys). La no superació d'alguna de les proves suposa la seva eliminació. La qualificació d'aquesta prova serà d'apte o no apte. Per a la realització d'aquesta prova, hauran de lliurar al tribunal un certificat mèdic oficial, expedit entre la data d’inici de presentació d’instàncies i la data de la citada prova.
- Segona (de coneixements teòric-pràctics): Consistirà a contestar, per escrit, en cinquanta minuts, un qüestionari de vuitanta preguntes del programa. Un cop superades les proves de selecció que convoca la Secretaria de l'Estat de Seguretat, l'aspirant estarà habilitat per a l'exercici de la corresponent professió, prèvia expedició de la targeta d'identitat professional. Els mòduls professionals de formació es determinen en la resolució del 09.12.2015, del Ministeri d'Interior. (B.O.E. núm. 3, del 4 de gener de 2016).
Temari
Tema 1. Introducció a la seguretat aeroportuària. Normativa nacional i internacional en matèria de seguretat d'Aviació Civil.
Tema 2. El treball de seguretat en l'aeroport. Competències de les FF.CC.SS. i la seguretat privada. Supervisió de les tasques de seguretat. Estructura de seguretat en els aeroports: zones de seguretat. Procediments de notificació d'incidents.
Tema 3. Controlis accés de persones i vehicles: Mitjans tècnics utilitzats. Riscos derivats de l'accés de persones i vehicles sense ser inspeccionats. Procediments operatius per a control d'accés en persones i vehicles. Exempcions a la inspecció: categories especials de passatgers. Procediments per al tractament d'irregularitats i incidents.
Tema 4. Control de seguretat d'equipatge i pertinences. Riscos derivats de l'equipatge i pertinences no controlats. Normativa i procediments. Reconeixement d'articles prohibits que puguin estar continguts, amagats o camuflats en l'equipatge o en les pertinences. Restriccions al transport de líquids. Criteris per a la inspecció manual de l'equipatge de mà. Requisits d'inspecció mitjançant RX convencional, EDS o sistemes multinivell. Procediment d'inspecció d'equipatge especial. Procediments d'inspecció d'animals. Procediment d'inspecció d'equipatge no acompanyat. Excepcions a la inspecció i altres controls de l'equipatge. Procediments alternatius per a casos de no disponibilitat o fallada en els equips de seguretat.
Tema 5. Control i protecció de correu i material de companyies aèries, provisions de bord i els subministraments d'aeroport. Normativa de referència i actors implicats. Sistemes de precintat de camions i contenidors de subministraments, provisions i material de neteja. Control de precintes. Procediments d'inspecció de correu i material de companyies aèries, provisions de bord i els subministraments d'aeroport.
Tema 6. Patrullatge i vigilància. Normativa de referència. Barreres físiques involucrades en la zonificació i perímetre de l'aeroport. Mitjans tècnics de vigilància. Localització dels punts vulnerables de l'aeroport. Procediments de patrulla i registre d'edificis i instal·lacions. Procediments operatius per al tractament d'irregularitats i/o incidents.
Tema 7. Col·laboració amb les Forces i Cossos de Seguretat.
experiencia
cualificados
de pago